Fordeler med å trene utendørs

Nå som sommeren er her, er det ingen bedre måte å jobbe for å komme i bedre form på enn å trene ute. Enten du løper, går tur, sykler eller padler med kajakk, vil bare det å komme seg utenfor døra og samhandle med naturen få deg til å føle deg forfrisket, spenstig og fokusert.

Naturen pleier oss

Å komme seg ut i naturen er avgjørende for vår generelle helse og velvære. Forskning har vist at vi har en iboende attraksjon mot naturen. Forskere antar at fordi våre jegere-samler-forfedre eksisterte i tusenvis av år i utemiljøer, deler dagens mennesker en medfødt tilknytning til naturen.

Problemet er at vi nå bruker mindre tid utendørs i naturen, selv om hjernen vår er hardkoblet for det kontra å sitte foran en skjerm hele dagen. Utendørs treningsøkter lar oss få en tilknytning med naturen og gir oss samtidig mange fordeler.

Fordeler med utendørs trening

Grønn trening viser til fysisk aktivitet som foregår utendørs i naturen. Studier har vist at det bidrar til stressreduksjon og forbedret tankesett. Selv å se på grønn natur kan redusere de stressrelaterte hormonene kortisol og adrenalin.

Eksponering for naturlig sollys kombinert med fysisk aktivitet antas å øke serotoninnivået i kroppene våre, noe som kan forbedre følelsen av velvære og lykke. Serotonin er en humørhemmende kjemikalie, og en mangel av serotonin har blitt koblet til depresjon, angst, tretthet og nedsatt kognitiv funksjon.

Når vår verden blir travlere, opplever vi vanligvis mer stress og har mindre tid til fysisk aktivitet. Engelske forskere rapporterte at bare fem minutter med grønn trening resulterte i forbedringer i selvtillit og humør.

Miljøet endrer seg hele tiden når vi trener utendørs; Vær, temperatur og terreng er alle faktorer som er utenfor vår kontroll. Våre sinn krever mye mentalt fokus for å tilpasse seg disse subtile endringene. Som et resultat får vi en midlertidig pause fra daglige stressfaktorer, noe som kan forbedre vår evne til å fokusere på daglige oppgaver.

Studier avslører at de som innlemmer utendørs trening i sitt konsesjonsregime har bedre overholdelse av treningsprogrammene sine. Severdighetene, lydene og det varierende terrenget som kommer med utetrening, kan ikke repliseres i et treningsstudio.

Naturlige landskap gir oss ganske enkelt mer interessante ting å se på. Den visuelle distraksjonen reduserer frekvensen av opplevd anstrengelse slik at vi kan trene hardere og over lengre tid. Å fullføre en lang og utfordrende fottur, joggetur eller sykkeltur har en vanedannende kvalitet som gjør at vi ønsker mer! Det kan være krevende å komme seg ut og trene, men det kan hjelpe å gi deg selv en belønning etterpå for ekstra motivasjon, for eksempel kan du slappe av med casinospill som du finner her eller andre givende hobbyer etter en tung treningsøkt!